مزه دار کردن ماهی یکی از مهمترین مراحل پخت این غذای لذیذ است و باعث میشود که ماهی طعم بهتری پیدا کند، بوی زهم آن از بین برود و بافت آن نرمتر شود.
مدت زمان لازم برای مزه دار کردن ماهی به نوع ماهی و روش مزه دار کردن آن بستگی دارد. به طور کلی، ماهیهای سفید را باید به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت و ماهیهای چرب را باید به مدت ۱ تا ۲ ساعت مزه دار کرد.
مواد رایج برای طعم دار کردن ماهی
برای طعم دار کردن ماهی میتوان از مواد مختلفی استفاده کرد. برخی از مواد رایج عبارتند از:
ادویهجات: ادویهجات مختلفی مانند نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران، پودر سیر و پودر پیاز برای طعم دار کردن ماهی استفاده میشوند.
آبلیمو و سایر اسیدها: آبلیمو، نارنج، لیمو ترش و… باعث میشوند که بوی زهم ماهی از بین برود و ماهی نرمتر شود.
روغن: روغن آفتاب گردان یا روغن زیتون باعث میشود که ماهی در حین پخت خشک نشود.
سبزیجات: سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، فلفل دلمهای، رز ماری و گوجه فرنگی میتوانند به ماهی طعم و عطر خوبی بدهند.
انواع روش مزه دار کردن ماهی
روشهای مزه دار کردن ماهی به دو دسته خشک و تر تقسیم میشوند. در روش خشک ماهی را به مخلوطی از ادویهجات و سایر مواد خشک مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر و… آغشته میکنند و در روش مزه دار کردن تر، ماهی را در مخلوطی از سس و رب و… قرار میدهند. در ادامه با ۳ روش محبوب و آسان طعم دار کردن ماهی آشنا میشوید.
۱. مزه دار کردن ماهی با ادویه لیمو فلفلی
مزه دار کردن ماهی با ادویه لیمو فلفل یک روش ساده و سریع برای خوش طعم کردن ماهی است. این روش برای انواع ماهی از جمله ماهی قزل آلا، ماهی سالمون، ماهی سفید، ماهی تیلاپیا و غیره مناسب است.
برای مزه دار کردن ماهی با ادویه لیمو فلفل، ابتدا ماهی را تمیز و خشک کنید. سپس مقداری از ادویه لیمو فلفل را روی ماهی بپاشید. مقدار ادویه لیمو فلفل به سلیقه شما بستگی دارد. میتوانید از مقدار کمتری ادویه استفاده کنید تا طعم ماهی ملایمتر شود. در صورت تمایل، میتوانید به همراه ادویه لیمو فلفل مقداری دیگر ادویه نیز اضافه کنید. به عنوان مثال، میتوانید از مقداری پودر سیر، پودر پیاز یا آویشن استفاده کنید. بعد از اینکه ماهی را با ادویه لیمو فلفل مزه دار کردید، آن را به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا طعم ادویهها به خورد ماهی برود. بعد از ۳۰ دقیقه، ماهی را از یخچال خارج کرده و آن را به روش دلخواه خود طبخ کنید. میتوانید ماهی را کباب، سرخ و یا در فر بپزید.
۲. مزه دار کردن ماهی با زعفران
مزه دار کردن ماهی با زعفران یکی از خوشمزهترین روشهای طعم دار کردن ماهی است. زعفران به ماهی طعم و عطر خوبی میدهد و همچنین باعث میشود که بوی زهم ماهی از بین برود. برای مزه دار کردن ماهی با زعفران، ابتدا باید زعفران را دم کنید. برای این کار، مقداری زعفران را با آب گرم مخلوط کنید و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا رنگ زعفران باز شود.
سپس، ماهی را به خوبی بشویید و خشک کنید. ماهی را به مدت ۳۰ دقیقه در زعفران دم کرده قرار دهید. در صورت تمایل، میتوانید مقداری روغن زیتون نیز به ماهی اضافه کنید. روغن زیتون باعث میشود که ماهی در حین پخت خشک نشود. ماهی را پس از مزه دار کردن، میتوانید به روشهای مختلف مانند سرخ کردن، کباب کردن، بخارپز یا داخل فر بپزید. برای خوشطعمتر شدن ماهی، میتوانید مقداری پیاز رنده شده، سیر رنده شده یا سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز نیز به آن اضافه کنید.
۳. مزه دار کردن ماهی با رب انار
یکی از روشهای سنتی و خوشمزه برای تهیه ماهی مزه دار کردن ماهی با رب انار است. رب انار طعمی ترش و ملس به ماهی میدهد و باعث میشود که ماهی نرمتر و خوشمزهتر شود. برای طعم دار کردن ماهی با رب انار، ابتدا باید رب انار را با مقداری آب رقیق کنید. سپس، ماهی را به خوبی بشویید و خشک کنید. ماهی را به مدت ۲ ساعت در مخلوط رب انار و آب قرار دهید. در صورت تمایل، میتوانید مقداری پیاز رنده شده، سیر رنده شده، سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز یا ادویهجات مانند نمک، فلفل سیاه و زردچوبه نیز به ماهی اضافه کنید. ماهی را پس از مزه دار کردن، میتوانید به روشهای مختلف طبخ کنید.
خرید آنلاین ادویه لیمو فلفل
برای تجربه طعم بینظیر ادویه لیمو فلفل میتوانید بر روی دکمه خرید آنلاین کلیک نمایید.