ادویهها به عنوان یک روش برای افزودن طعم، بو و رنگ به غذاها از دوران گذشته تا به امروز، مورد استفاده قرار گرفتهاند. در این مقاله، به معرفی انواع ادویههای متنوع آسیایی و اروپایی پرداختهایم. این ادویهها به تناسب با سبکهای آشپزی و ترکیبات مختلف در این مناطق مورد استفاده قرار میگیرند.
ادویههای آسیایی
ادویههای آسیایی با تنوع فراوانی در طعمها و عطرها، به غذاهای این منطقه شکل خاصی میبخشند. ادویههایی که در آشپزی آسیایی استفاده میشوند، علاوه بر ایجاد طعمهای چشمگیر، دارای خواص بهداشتی و درمانی نیز میباشند. در ادامه با انواع ادویه آسیایی آشنا میشوید:
۱. ادویه زردچوبه
این ادویه با رنگ زرد و خواص ضد التهابی و ضد اکسیدانی خود شناخته میشود. ادویه زردچوبه در انواع خورشتها و سرخ کردنیها به عنوان یک ادویه اصلی استفاده میشود.
۲. ادویه زنجبیل
ادویه زنجبیل یک ادویه معطر و گرم با خواص فراوان است که علاوه بر طعم و مزهی تند و دلپذیر، دارای خواص درمانی از جمله کاهش دردهای عضلانی و مفصلی، تنظیم قند خون، ضدالتهاب و آرامش بخش میباشد.
۳. ادویه فلفل چیلی
ادویه فلفل چیلی به عنوان یک ادویه تند و دارای رنگ قرمز، در غذاهای آسیایی به وفور استفاده میشود. این ادویه علاوه بر افزایش طعم در غذا، خواص درمانی از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش وزن و تسکین درد میباشد.
۴. ادویه کاری (پودر کاری)
ادویهای است که در آشپزی آسیایی، به ویژه در کشورهای هند، تایلند و مالزی استفاده میشود. ادویه کاری از چندین ادویه مانند زردچوبه، کره کاری، دارچین و… تشکیل شده است که طعم تند و خامهای و عطر خاصی به غذا میدهد.
۵. ادویه زیره
ادویه زیره از ادویههای آسیایی دیگری است که طعم تلخ و گرمی دارد. علاوه بر طعم و مزهی دلپذیر، زیره دارای خواص درمانی از جمله تسکین علائم دستگاه گوارش، کاهش التهاب مفصلی، حفاظت از سلامت قلب میباشد.
۶. ادویه دارچین
دارچین از ادویههایی است که در آشپزی آسیایی به خوبی شناخته شده است. این ادویه با طعم شیرین و گرم، در تهیه خورشتها، دسرها و شیرینیها مورد استفاده قرار میگیرد. ادویه دارچین علاوه بر طعم و مزه، دارای خواص درمانی زیادی از جمله تقویت حافظه و تمرکز، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش دردهای عضلانی و مفصلی میباشد.
۷. ادویه زیره سبز
ادویه زیره سبز یکی از ادویههای پرکاربرد در آشپزی آسیایی است. این ادویه با طعم تند و گرم، در تهیه دسرها، خورشتها و سسهای آسیایی مورد استفاده قرار میگیرد. از طرفی، خواص ضد التهابی و سهولت گوارش زیره، این ادویه را به انتخاب خوبی برای غذاهای آسیایی تبدیل میکند.
۸. ادویه گارام ماسالا
گارام ماسالا یک مخلوط از ادویههای مختلف است که در آشپزی هند به کار میرود. این مخلوط معمولاً شامل فلفل قرمز، دارچین، هل، زیره، برگههای کاری و دیگر ادویهها است. گارام ماسالا به غذاها طعم و رنگ دلخواه میدهد و معمولاً در تهیه خورشتها و پلوها مورد استفاده قرار میگیرد.
۹. ادویه هل
هل ادویهای با بوی خوشایند و طعم معطر است که در آشپزی آسیایی به وفور استفاده میشود. این ادویه در تهیه دسرها، پلوها، نانها و سسها مورد استفاده قرار میگیرد. ادویه هل علاوه بر طعم و مزه، دارای خواص درمانی زیادی از جمله تقویت حافظه و تمرکز، تنظیم قند خون، تسکین دردهای عصبی و تقویت گوارش میباشد.
۱۰. ادویه شاهی (کنجد سیاه)
شاهی یا کنجد سیاه ادویهای با طعم تلخ و کمی شیرین است که در آشپزی آسیایی به ویژه در کشورهای خاورمیانه به کار میرود. این ادویه در تهیه حبوبات، خوراکها و نانهای ترد مورد استفاده قرار میگیرد.
ادویههای اروپایی
استفاده از ادویهها برای افزایش طعم و مزه غذاها بسیار مهم هستند. بدون ادویههای اروپایی، بسیاری از غذاها از جمله پیتزا، پاستا و سسها به خوشمزگی خود دست پیدا نمیکنند. ادویههای اروپایی اغلب بهعنوان راز موفقیت در آشپزی اروپایی مطرح میشوند. در ادامه با انواع آن آشنا میشوید:
۱. ادویه رزماری
رزماری ادویهای است که در آشپزی اروپایی به ویژه در تهیه گوشتها و مرغها مورد استفاده قرار میگیرد. طعم خوشایند و بوی معطر رزماری به غذاها طعم و طراوتی خاص میبخشد. علاوه بر طعم و مزه، رزماری دارای خواص درمانی بیشماری از جمله تقویت مو و پوست، تقویت سیستم گوارش، کاهش اختلالات خواب و تسکین سردرد میباشد.
۲. ادویه آویشن
ادویه آویشن یک ادویه معطر و تند است که در غذاهای اروپایی مانند پیتزا، پلوها و سسها استفاده میشود. این ادویه با طعم و بوی خاص خود، به غذاها طعمی منحصربهفرد میبخشد.
۳. ادویه زعفران
زعفران ادویهای گران قیمت و معطر است که به خاطر رنگ و طعم منحصربهفردش، در آشپزی اروپایی و خصوصاً در تهیه دسرها، پلوها و خورشتها مورد استفاده قرار میگیرد.
۴. ادویه ترخون
ترخون ادویهای با بوی مطبوع و طعم تند است که در تهیه سسها و مخلفات مورد استفاده قرار میگیرد. ادویه ترخون به غذاها تازگی و طعم دلپذیری میبخشد.
۵. ادویه گشنیز
ادویه گشنیز با طعم تلخ و عطر معطر خود به غذاها طعمی مخصوص و خوشایند میبخشد. برگهای سبز این گیاه در تهیه سسها، مرغها، سوپها و خورشتها مورد استفاده قرار میگیرد. از این ادویه در تهیه سالادها و خوراکیهای خنک نیز استفاده میشود.
۶. ادویه شوید
در آشپزی اروپایی، ادویه شوید به عنوان یک افزودنی معمولاً در تهیه نانها و غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. شوید دارای خواص بیشماری است از جمله دارای خواص ضدالتهابی و تسکین درد، تقویت سیستم ایمنی و کاهش مشکلات گوارشی میباشد.
۷. پیاز خشک
ادویه پیاز خشک ادویهای با طعم تلخ و خوشبو است که در تهیه سسها، مرغها و پلوها مورد استفاده قرار میگیرد. این ادویه با طعم تلخ خود به غذاها تنوع و مزه خاصی میبخشد.
۸. ادویه میخک
ادویهای با بوی معطر و طعمی تند که در تهیه غذاهای مختلف، از جمله سوپها و پلوها مورد استفاده قرار میگیرد. ادویه میخک علاوه بر طعم و بوی تند خود، دارای خواص بهداشتی و درمانی از جمله جلوگیری از التهابها، تقویت گوارش و سیستم ایمنی بدن و افزایش اشتها میباشد.
۹. ادویه ریحان
ادویهای با طعم و بوی خنک و تلخ که در تهیه سسها، سوپها و پلوها مورد استفاده قرار میگیرد. ادویه ریحان علاوه بر طعم و بوی خود، دارای خواص بهداشتی و درمانی از جمله کاهش استرس و اضطراب، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش قند خون و کاهش التهاب میباشد.
۱۰. ادویه پونه
ادویهای با طعم ملایم و بوی معطر که در تهیه سسها، سوپها و پلوهای اروپایی استفاده میشود. ادویه پونه علاوه بر طعم و بو، دارای خواص بهداشتی و درمانی از جمله تسکین معده درد، افزایش ترشح عصاره صفرا، کاهش التهاب و تقویت سیستم ایمنی بدن میباشد.
هر دو منطقه آسیا و اروپا ادویههای خاص خود را دارند که در تهیه غذاها و خورشتهای محلی و بومی مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده از این ادویهها به غذا طعم، رنگ و عطری منحصر به فرد میدهد و تنوعی دلپذیر در آشپزی را ایجاد میکند. برای تهیه ادویههای آسیایی و اروپایی میتوانید از فروشگاه آنلاین ادویه مزید، ادویه مورد نیازتان را خریداری کنید.